Kenapa ko sedap sangat!!
Menu wajib setiap kali balik kampung ke Terengganu
Sanggup call nenek belikan telur itik untuk buat bahulu
Nenek saya cakap telur itik buat bahulu sedap rasanya
Telur itik guna sikit campur dengan telur ayam juga
Kalau semua guna telur itik pengsan mahal OOoooo
Rasa buat sendiri lagi sedap dan nie baru dikatakan balik kampung
Kalau setakat balik kampung tengok tv apa barang
Baik duduk KL sudahhhh
tapi tahun saya tolong tengok sibuk dengan anak
Mr Najib dan sepupu yg tolong bakar bahulu
Tue dia mixer terbaik kalah mixer moden bak kata nenek saya layankan ajoo
Serius memang lenguh tangan dibuatnya
Kesian umi saya yg kena kepok (bahasa pantai timur) aka pukul telur dan gula sampai kembang
Kena selalu kepok biar dia sentiasa gebu
Pernah sekali guna mixer nenek saya tak sedap blah blah blah blah
Sejak tue guna tangan hahahaha layankan ajooo
Bahan persediaan memang senang tapi prosesnya lama
Memula memasing excitedlah dah hujung semua malas penat
Memasing dah kenyang makan memang macam tue
Traditional method okey!
Sabun kelapa dan arang dekat atas dan bawah
Bukan takde oven tapi nenek saya cakap nie lagi sedapppp
Memang pedih mata asap banyak masa nak jenguk bahulu dah masak kebelum
Bahulu yg sejuk siap untuk dibungkus buat semua orang untuk dibawa balik
Dapatlah sikit orang sebab habis dikebas awal
Makan masa panas-panas syokkkkk
Walaupun rasanya kadang keras terlebih tepung
Cicah dengan air milo @ kopi O pon sodappp